Сторінки

середу, 23 листопада 2016 р.

Мета веб-квесту

До ХХ століття війна була справою чоловіків, але світові війни радикально змінили роль жінки і чоловіка у повсякденному житті
      Втрати мирного населення, більшістю якого були жінки і діти, у порівнянні з війнами попередніх століть зросли у кілька разів.
     Постать жінки в умовах війни завжди була трагічною. Чоловікові легше було в моральному плані обрати той чи інший бік ворогуючих сторін, його героїчна смерть зі зброєю викликала повагу у суспільства.
Натомість жінка зазнавала набагато більше поневірянь, а психологічно та фізично несла більшу відповідальність за дітей та старих, які залишалися у неї на утриманні.
      Історики до останнього часу приділяли недостатньо уваги вивченню ролі і місця жінок в історії України. Щодо висвітлення становища жінок у роки Другої світової війни, то ще в радянські часи була встановлена завіса секретності над питаннями участі жінок у війні. Як немає офіційних даних щодо військових втрат серед жінок під час військових дій, так й відсутні будь-які офіційні статистичні дані щодо участі їх участі у війні та у відновленні народного господарства УРСР.
Шановні одинадцятикласники!

    Я, Івахненко Оксана Юріївна, вчитель історії Пришибської загальноосвітньої школи, пропоную Вам пройти веб-квест, проаналізувавши історичні джерела та виконуючи обрані Вами завання. 
Перш ніж приступити до виконання завдань, ознаймтесь з інструкцією.

Немає коментарів:

Дописати коментар